Чому хурма в'яже

Сьогодні майже всі фрукти і овочі продають цілий рік.

Ніхто вже не дивується акуратно розкладеним на прилавку мандаринам в самий розпал літа. А ось хурму поки зустріти раніше настання осені не вдається. Ця ягода має безліч шанувальників завдяки своєму солодкого і незвичайного смаку.

Так, хурма це ягода, а не фрукт.

Як і, до речі. Але часто буває, що цей яскравий плід не дає нам можливості повною мірою насолодитися своїм смаком. Погодьтеся, не дуже приємно, коли хурма проявляє свою терпку здатність.

Не турбуйтеся, сьогодні ви дізнаєтеся, як отримати максимум задоволення від поїдання великої помаранчевої ягоди. Чому хурма в’яже рот? таніни.
Їх зміст знижується в ході дозрівання, тому зріла хурма не поверне рот. В’язкість властива тільки зеленим плодам.

Ось як я розумію походження в’язкості. При зіткненні таніну з усім, що має білкову структуру (наприклад, слизова оболонка), відбувається згортання білка. Саме згортання білка і породжує відчуття в’язкості.

Така дія танінів може принести шкоду травній системі, особливо якщо з’їсти хурму разом з іншими продуктами.
Детальніше про це можете прочитати в статті про. Отже, ми з’ясували, що тільки незріла хурма в’яже рот.

Але як відрізнити її від стиглої? По-перше, потрібно знати, що існує два принципово різних види хурми: звичайна і
корольок. Корольок за своїм визначенням не володіє терпкими властивостями, тому навіть недостиглі плоди будуть солодкими і ніжними. Його ще називають шоколадною хурмою, а його відмітними особливостями є коричнева м’якоть і темно рудий колір шкірки. Якщо розрізати корольок, то будуть видні ще темніші коричневі прожилки.

Але є один нюанс, про який мало хто знає. Якщо корольок ні опилен (тоді в ягід не буде насіння), то плоди будуть терпкими і несмачними. Причому вік плоду в такому випадку ролі не грає. Як же викрити незапилені Королько? Звертайте увагу на плодоніжку.

Вона і листя повинні бути сухими, бурого кольору. Плоди ж звичайної хурми при дозріванні мають м’якоть, яка своєю консистенцією нагадує желе. Якщо плід щільний, то він ще не дозрів.

Тепер ви знаєте, чому хурма в’яже рот і як її правильно вибирати. Але що робити, якщо вам все-таки попалася незріла ягода? Є кілька способів! Як позбутися від в’язкості хурми або як допомогти хурмі дозріти?

Спосіб 1. Зруйнувати таніни можна в морозилці.
Покладіть ягоди на 12 годин в морозильну камеру і в’язкість хурми помітно знизиться. Спосіб 2. Покладіть зелену хурму в теплу воду і залиште її приймати ванну ті ж 12 годин.

Попередньо плід можна проткнути ножем в декількох місцях. Спосіб 3. Візьміть пакет і покладіть в нього хурму, потім до кожної ягоді підсіли сусіда в особі яблука або банана.

Зауважте пакет і залиште на добу. За цей час хурма позбудеться своїх в’яжучих властивостей.
Тепер ви повністю озброєні.

Сміливо вирушайте на ринок і вибирайте стиглу хурму це дуже корисний продукт! З повагою, Бата Павло.

Чому хурма в’яже?

 

4 Responses to Чому хурма в’яже

  1. I simply want to tell you that I am newbie to blogging and site-building and certainly liked your blog. Likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly come with remarkable stories. Thanks for sharing with us your website.

  2. I just want to say I’m newbie to blogging and site-building and actually loved this web blog. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You absolutely come with tremendous article content. Thanks a lot for sharing with us your website page.

  3. I simply want to tell you that I am just very new to blogs and certainly enjoyed you’re web blog. Most likely I’m want to bookmark your site . You really have terrific writings. Thanks a lot for sharing your blog site.

  4. I simply want to mention I am just newbie to weblog and truly loved you’re web-site. More than likely I’m going to bookmark your website . You surely come with good posts. Regards for sharing your blog.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *