Чому рвуться млинці

Щоб млинці виходили ажурними, тісто має бути насичене чарівними бульбашками повітря і водночас воно має бути досить текучим (як рідка сметана). Якщо в процесі смаження ви помічаєте, що у вас виходить не те, що ви хотіли, розбавте тісто газованою водою, пивом, кумисом або таном залежно від основного смаку. Якщо тісто вийшло дуже рідким, не підсипати борошно відразу в миску отлейте частину тесту, всипте борошно, ретельно розмішайте, щоб не було грудок, і з’єднайте з рештою тестом. Щоб млинці не рвалися, дайте тісту підійти, тоді знаходиться в борошні клейковина встигне себе проявити.

Якщо все одно рвуться додайте яйце, тільки пам’ятайте, що чим більше в тесті яєць, тим млинці жорсткіше (тоді їх потрібно складувати в каструлі під кришкою, промащуючи вершковим маслом). Якщо хочете зробити пишні млинці, ніздрюваті, пухкі, добре вбирають сметану або згущене молоко, робіть їх на дріжджах або кисляку / кефірі.

Щоб пишні млинці легше переверталися, по-перше, не робіть їх занадто великими. По-друге, гарненько прогрійте сковорідку, а потім тільки зменшіть вогонь зовсім не схопився з верхнього боку млинець перевертати важче. Якщо тісто липне до чавунної сковороді, її потрібно прожарити з сіллю і почистити м’якою ганчіркою (не мити!). А якщо до тефлоновою то спробуйте заварити готове тісто, додавши в нього трохи киплячої рідини, це допомагає.

Якщо ви замість соди використовуєте розпушувач, візьміть його в два рази більше, ніж соди.

Чому рвуться млинці?

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *