Чому шкідливий фаст-фуд

33 мільярди доларів на рік, витрачених на рекламу швидкого харчування, не пропадають даремно. За даними Американської асоціації маркетологів, така сума витрачається на рекламу найбільш жирних і напханих цукром страв. Перекусив ними? і організму доведеться виробляти більше інсуліну.

Звик до таких перекусам? і перший крок до цукрового діабету вже зроблений.

Ну а про вміст жиру в таких стравах говорити взагалі не доводиться. Та якість його говорить сама за себе. При приготуванні фастфуду використовуються так звані? трансжири? , Тобто побічні продукти від виробництва масла і маргарину.
Економічно це вигідно? набагато дешевше, ніж натуральні інгредієнти.

А от для здоров’я людини більш ніж небезпечно. Довели це результати експериментів фахівців з Університету Уейк Форест (Північна Кароліна). У раціон тварин додавалися дози трансжирів, що відповідають їх змісту в стандартних гамбургерах.

Обсяг жиру на тілах піддослідних мавп за п’ять років збільшився на третину, а стан серцево-судинної системи значно погіршився. Так що висновки робіть самі.
Зарубіжні дієтологи б’ють на сполох з приводу використання трансгенних жирів в громадському харчуванні. Продукти, що містять трансжири сьогодні повністю заборонені в ряді європейських країн? наприклад, в Данії.

Окремого матеріалу заслуговує тема застосування штучних ароматизаторів і добавок. Наведемо один приклад: картопля, що подається в ресторанах швидкого харчування. Раніше його обсмажували на суміші жиру і бавовняного масла, проте нова епоха диктує свої закони. Боротьба з холестерином зажадала переходу на рослинну олію, а смак повинен був залишитися тим же.

Саме тому сьогодні настільки широке поширення в фаст-фуді отримали штучні ароматизатори. За даними Американської асоціації споживачів, в одному ванільному коктейлі їх налічується в середньому п’ятдесят найменувань.

Чому шкідливий фаст-фуд?

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *