Горішки - Рецепт з Дитинства

У нашому радянському дитинстві чи не найбажанішим і смачними ласощами були горішки зі згущеним молоком. Але і зараз це печиво досить популярно, завдяки простоті приготування і дивовижному смаку, який гідно оцінять ласуни. А називаються вони так тому, що за формою нагадують волоський горіх. З часом з’явилося безліч різноманітних способів випічки горішків. Як приготувати горішки ми дізнаємося далі. Єдине загальне вимога до їх виготовлення — наявність спеціальної формувальної сковороди або електричної вафельниці — орешніци. Розглянемо деякі способи приготування цього печива.

Горішки — рецепт класичний

Нам знадобляться:

  • 200 г масла вершкового;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. борошна;
  • половина склянки цукру;
  • сода — третина чайної ложки;
  • оцет 9% — чайна ложка.

У цьому рецепті масло замінити можна маргарином, але смак трошки зміниться, а також замість звичайного взяти шоколадне. Отже, розтоплюємо вершкове масло на водяній бані. Всипаємо цукор і гарненько перемішуємо вінчиком. Гасимо соду оцтом і додаємо до маслу.

Яйця добре промешіваем в окремій чашці і вливаємо в отриману раніше суміш. Потроху всипаємо борошно, ретельно при цьому перемішуючи. Тісто має бути дуже густим і жирним.

Змащуємо розігріту орешніцу маслом вершковим лише перед першою закладкою. Формуємо з тіста кульки по 2 см діаметром і розкладаємо в поглиблення орешніци. Щільно закриваємо форму, перші кілька секунд з особливим зусиллям притискаючи кришку. Забираємо зайве тісто, яке може підтікати по краях, тоді кульки в наступну закладку робимо поменше. І випікаємо на повільному вогні кілька хвилин до рум’янцю скорлупок. Начиняє вареним згущеним молоком з маслом або без, в яке за смаком можна всипати подрібнені волоські горіхи або печиво. З’єднуємо половинки і ставимо в холодильник на пару годин.

А можна начинити і кремом, приготовленим за таким рецептом: стакан молока, вершкове масло грам 200 і склянка цукру довести до кипіння, додати какао за смаком і дитячої суміші "Малютка" стільки, щоб крем став густим. Також начиняє наші шкарлупки.

Горішки — рецепт швидкого приготування

Купуємо 500 г замороженого пісочного тіста. Розморожуємо і добре розминаємо його, надаючи форму кулі. Потім цю кулю ділимо на більш дрібні, вийти їх повинно порядку 42 штук. Щоб було зручніше ділити, можна вчинити так: з великого зробити штук сім маленьких, а вже ці маленькі поділити ще приблизно на штук 12, трохи витягнувши кожен з них. Спеціальна електрична вафельниці горішки допоможе випікати ще швидше. В її розігріті осередку викладаємо заготовки з тіста, трохи приминаючи їх ложечкою і випікаємо до готовності. Готові половинки придбають золотавий відтінок. Потім 100 г розм’якшеного вершкового масла збиваємо до однорідної маси з половинкою баночки вареного згущеного молока. За бажанням можна додати чайну ложечку коньяку. Добре Промазуємо половинки отриманим кремом і щільно з’єднуємо їх. Так проробляємо з усіма заготовками. Готові горішки потрібно витримати кілька годин у холодильнику для кращого "зчеплення".

Горішки — рецепт без використання яєць

Тісто:

  • половина склянки цукру;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • 100 мл. сметани;
  • масла вершкового (або маргарину) — 200-250 гр;
  • половина ч. ложки соди (гашеної).

У цьому рецепті сметану можна замінити майонезом. А в борошно додати 1/3 склянки крохмалю. Всі інгредієнти змішуємо. Має вийти однорідне м’яке тісто. Відщипуємо невеликі шматочки і розкладаємо в форму. Випікаємо, як зазначено вище і Промазуємо вподобаної начинкою.

Спечіть хрусткі горішки, рецепти яких вказані вище, своїм рідним і тіштесь, як світяться їх очі від задоволення, коли вони наминали його з чаєм.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MAXCACHE: 0.83MB/0.00072 sec