Готуємо прозорий м'ясний бульйон

Для приготування прозорого бульйону беруть м’ясо першого сорту, наприклад кострець або огузок. Промите м’ясо треба покласти в каструлю, залити холодною водою, накрити кришкою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти з поверхні піну. Через годину-півтори покласти коріння і цибулю. Для додання бульйону більшого аромату і золотистою забарвлення половину коріння — моркви, петрушки — і цибулини слід підсмажити, потім покласти їх у бульйон, одночасно посолити його.

Тривалість варіння прозорого бульйону — від 2 до 2 ½ години. Готове м’ясо вийняти і використовувати для приготування другої страви. Після того як бульйон відстоїться, зняти зверху жир і бульйон процідити крізь густе сито або серветку.

Для отримання ще більш міцного і абсолютно прозорого бульйону додатково потрібно зробити так зване зволікання (освітлення). Для приготування відтяжки взяти 300 г м’яса третього чи четвертого сорту. М’ясо пропустити через м’ясорубку, покласти в окрему каструлю, додати один яєчний білок, склянку бульйону, перемішати і в такому вигляді залишити на 20-30 хвилин. Потім все це влити в гарячий бульйон, закрити кришкою, поставити на вогонь і при слабкому кипінні продовжувати варіння протягом 30-40 хвилин. Коли відтяжка згорнеться і осяде на дно, бульйон обережно процідити.

Готовий прозорий бульйон можна подати з грінками, пиріжками, кукурудзяними пластівцями.

На 500 г м’яса — по 1 морквині, петрушці або селери і головку цибулі, 2-3 л води.

 

3 Responses to Готуємо прозорий м’ясний бульйон

  1. I just want to mention I am new to weblog and seriously enjoyed your web-site. Very likely I’m going to bookmark your blog . You actually come with perfect articles. Kudos for sharing your web site.

  2. I just want to tell you that I am just newbie to blogs and really savored this web blog. Almost certainly I’m want to bookmark your site . You definitely come with amazing articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your website page.

  3. I just want to mention I’m all new to blogging and site-building and really enjoyed your website. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You amazingly have perfect articles. With thanks for revealing your web page.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *