Індики в Домашніх Умовах

Сьогодні індики в домашніх умовах розводяться в багатьох країнах, а колись розведенням цієї найбільшої домашньої птиці займалися тільки індіанці племені Майя в Мексиці, у яких це було єдине домашня тварина до тих пір, поки європейці не відкрили Америку.

Потім розведення індиків в домашніх умовах набуло широкого поширення в Європі, Росії та інших країнах. Домашні індики набагато крупніше диких — жива вага дорослого індика досягає тридцять п’ять-сорок кілограммов.Сегодня домашні індики зустрічаються в багатьох присадибних господарствах і вважаються найбільшою домашньою птицею.

Розведення індиків в домашніх умовах має свої специфічні особливості. В особистому господарстві розводять різних птахів, але найвибагливіших є маленькі індичата.

Тільки що вилупилися індичат поміщають в ящик, дно якого застелене сіном або дрібною стружкою, але не газетою. На папері лапки у пташенят роз’їжджаються і травмуються, а раз індича не може нормально пити і їсти, то він гине.

Температура в ящику повинна бути 37 градусів, тому щойно вилупилися індичат тримають під лампою, яку прикріплюють не зверху, а збоку, щоб курча міг сам вибрати, де йому розташуватися.

Протягом двох тижнів освітлення в ящику повинно бути цілодобове. Вода в поїлці повинна мінятися два-три рази на добу і бути кімнатної температури. Для того, щоб продезинфікувати шлунково-кишковий тракт, рази два на тиждень пташенят поять блідо-рожевим розчином марганцівки.

Індики в домашніх умовах повинні отримувати збалансоване харчування, тому краще купити готовий комбікорм ПК-2 і ПК-5 — це ідеальний варіант. Якщо повнораціонного комбікорму немає, то кращим варіантом буде приготування суміші з подрібнених пшениці гороху і кукурудзи, причому кожного компонента береться відповідно 60%, 30% і 10%. У цю суміш додається цукор або глюкоза, сир і яйце, зварене круто.

З триденного віку індичат готують мішанки на сквашеного молока або ж ДПА сироватці і додають в них зелень, картоплю, рибу, сир і терту моркву. Вологі мішанки закисають дуже скоро, так що готувати їх потрібно перед годуванням і ні в якому разі не наготавлівать про запас. Потрібно давати корм у такій кількості, щоб індичата з’їдали його приблизно за півгодини. Годують пташенят часто — до семи разів на добу, але поступово кількість годувань зменшують і доводять до чотирьох раз.Еслі годувати пташенят мешанками клопітно, то при застосуванні комбікорми жодних проблем не виникає.

Для вирощування молодняки продається велика кількість різних добавок — «Аміновітан», «Рябінушка», які потрібно додавати в корм. У віці трьох тижнів індичата починають літати і можуть перелетіти через загородку.

Індики в домашніх умовах повинні міститися з дотриманням усіх санітарних норм, тобто потрібно на одному квадратному метрі містити не більше п’ятдесяти добових індичат і постійно чистити ящик або просто додавати сіно або стружку наступним шаром.

У міру зростання індичат розсаджують. Перші два тижні вважаються найважчим періодом в житті індичат. Дуже важливо в цей період їх грамотно містити і обов’язково прищепити в профілактичних цілях. Краще купити індичат у віці 10-14 діб, так як до цього часу вони будуть міцніше стояти на ногах і вже будуть провакціоніровани.

Другий складний період починається у птаха в 3-4 місяці. У цей час у індиків розвиваються вторинні статеві ознаки, вони ослаблені і легко застуджуються. Щоб птахи не захворіли, випускати їх в прохолодну або вітряну погоду не варто. Добре давати їм вітаміни і дрібно нарізаний зелений лук, який дуже подобається індичат.

Дорослі індики в домашніх умовах зазвичай не заподіюють ніяких турбот. Це важливі птахи, які вважають себе головними у дворі. Годувати їх теж дуже просто — вони можуть із задоволенням клювати зерно, висівки і навіть кухонні відходи.

Індиків розводять майже винятково заради дуже цінного і смачного дієтичного м’яса, що вважається делікатесом.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MAXCACHE: 0.83MB/0.06693 sec