Як приготувати гірчицю з порошку

Доброго Вам здоров’я, шановні читачі кулінарного блогу! Ну ось нарешті я і добралася до такої теми, як
приготування гірчиці. Взагалі, приправи відіграють величезну роль.

Вони можуть, як прикрасити смак страви, так і геть-чисто його зіпсувати.

Думаю зі мною погодяться всі господині.

Я сама, досить-таки рівно ставлюся до гірчиці. Але ось мій коханий чоловік — любить гостреньке. І що не зробиш, для свого чоловіка))))).
Довелося розбиратися в питанні-
як приготувати гірчицю.

Ви скажіть: »що паритися з цього питання, зайди в магазин і вибирай на будь-який смак. Хочеш-білу, хочеш-зернисту. »Але одна справа-магазинна, а інша справа-своя, своїми руками. І дуже рідко попадається гірчиця, яка задовольняла б всі наші вимоги.
Взагалі,
гірчиця є однією з найбільш поширених приправ.

Уж в Росії-точно. У людей вживають гірчицю підвищується апетит, а також поліпшується травлення, так як гірчиця посилює виділення шлункового соку. По мимо своїх смакових якостей, гірчиця є чудовим лікувальним засобом при простудних захворюваннях. Якщо Ви застудилися, попарте ноги в гарячій воді, а на ніч насипте у шкарпетки сухий гірчичний порошок.
Ефект-приголомшливий.

Нежить як рукою знімає. Отже, підіб’ємо підсумок.

Гірчиця — це приправа, яка виготовляється з цілих або мелених насіння (гірчичний порошок), такої рослини, як гірчиця. Рецептів приготування гірчиці з гірчичного порошку дуже багато. Все залежить від Ваших смакових пристрастей.
Хтось любить гостру гірчицю, хтось солодку. Комусь за смаком медова гірчиця, а хтось любить термоядерну. )))

Мій чоловік любить гостру, тому сьогодні я буду готувати саме таку-гостру, ядреная, щоб брала за живе. Дуже шкода, що виробники гірчичного порошку не завжди пишуть на своїх упоковка,
як зробити гірчицю.
Тому доводиться експериментувати.

Сухий гірчичний порошок — 4 ст. л. вода — 6 ст. л
сіль-0,5 ч. л. цукор — 3 ч. л. оцет-1 ст. л. рослинне масло-1, 5 ст. л. Висипаємо гірчичний порошок в миску. Перевіряємо, щоб не було грудочок. Додаємо трохи -2 ст. л. кип’яченої, теплої води. Все добре перемішуємо. Не повинно бути ні яких грудочок.

Якщо ж грудочки попадаються, розтираємо їх ложкою. Потім додаємо залишився кількість теплої води-4 ст. л. У мене в цілому вийшло-6 ст.
л. Консистенція розведеною гірчиці повинна бути як густа каша. Зверху гірчицю залити крутим окропом.

Заливаємо обережно, не перемішувати. Наша гірчиця повинна опинитися під шаром окропу. І залишаємо її настоюватися хвилин на 5-10.

Потім акуратно зливаємо воду. Додаємо сіль, цукор, оцет і рослинне масло.

Ретельно перемішуємо. Можна додати ваші улюблені спеції.

Але ми вважаємо за краще без. Перекладаємо гірчицю в скляну баночку з щільно закривається кришкою. Я використовую баночку з під дитячого харчування. Закриваємо і прибираємо.

Гірчиця повинна настоятися приблизно-1 добу в темному місці при кімнатній температурі.
Я зазвичай роблю ввечері, до обіду наступного дня ядреная г
орчіца з порошку — готова. Надалі зберігаємо гірчицю з закритою кришкою в холодильнику. Багато робити гірчиці не бажано.

З часом вона втрачає свою гостроту і аромат. Тому краще помоленьку, але свіжу.
Якщо смак приготовленої гірчиці Вас не влаштував.

Ви завжди можете його підправити, додавши сіль або сахором. Якщо ж гірчиця вийшла занадто пекучої, можна додати побільше рослинного масла.
Якщо гірчиця вийшла рідкою, не біда, вже наступного дня вона стане погуще. Якщо у вас в холодильнику стоїть баночка відкритих солоних огірочків, в
приготування гірчиці можна замість води, якою ми розводили гірчицю використовувати огірковий розсіл.

Теж виходить дуже пікантно. Тепер беремо шматочок чорного хліба, намазуємо його нашої супер-пупер гірчицею і насолоджуємося.

А як Ви готуєте гірчицю? Якщо у Вас є свій, перевірений рецепт як приготувати гірчицю, поділіться ним в коментарі.

З повагою.

Як приготувати гірчицю з порошку?

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *