Як приготувати узбецький плов правильно

Плов це традиційне блюдо середньої Азії. Головною особливістю
узбецького плову є зирвак. Зірвак це суміш з м’яса, овочів і спецій, яка і надає
плову надзвичайно насичений смак і аромат.

Для приготування
узбецького плову використовуються тверді сорти рису.

Порцій: 12. Час приготування: 2,5 години. Рис дліннозерновой пропарений 650 гр. Вода 650 гр.

М’ясо (м’якоть) 650 гр. Лук 650 гр. Морквина 300 гр. Олія соняшникова 250 гр. Часник 1 головка.

Соль. Спочатку необхідно приготувати зирвак. М’ясо нарізати невеликими шматочками.

Для
плову традиційно використовується баранина, іноді яловичина. Але можна використовувати курку або свинину, як в даному
рецепті.
Плов готується в казані, але можна готувати в воке або в каструлі з товстим дном.

У розпечену каструлю вилити все масло, після того як масло досить нагріється покласти в каструлю м’ясо і обсмажувати на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Почистити і нашаткувати цибулю. Додати цибулю до м’яса і зменшити вогонь до середнього.

Обсмажувати цибулю до прозорості. Помити, почистити і нашаткувати соломкою морквину. Додати моркву в каструлю, обсмажувати поки морквина не стане м’якою.
Закип’ятити воду, і вилити в каструлю. Зменшити вогонь до самого маленького, щоб рідина швидше не кипіла, а трохи ворушилася.

Покласти в каструлю неочищений часник і сіль, так щоб вийшло трохи пересолене (в моєму випадку вистачило 2 столові ложки без верху). Залишити гаситися під кришкою протягом 4060 хвилин, взагалі, чим довше тушкується
зирвак, тим краще. Необхідною інгредієнтом для приготування узбецького плову є приправа зіра (в даному рецепті не використовувалася), якщо у Вас є дана приправа, то вона лягає в даний момент.

У деяких випадках рис прийнято підфарбовувати шафраном або куркумою. Рис для узбецького плову необхідний твердих сортів, такий рис при варінні не злипається.

Для цих цілей підійде дліннозерновой, оброблений паром
Такий рис трохи жовтіше необробленого паром рису. Перед приготуванням такий рис потрібно замочити у воді. Рис необхідно перебрати, промити, залити водою і залишити просочуватися 4060 хвилин. Готовий зирвак повинен бути прозорий (для того, щоб рис не злипався) і покритий плівкою.

Злити воду з рису і акуратно висипати рис в каструлю на зирвак.
Рис і
зирвак не можна перемішувати поки плов не приготуєш. Зробити середній вогонь. Після того як вода частково випарується і вбереться, у рисі необхідно зробити кілька отворів. Накрити кришкою, зменшити вогонь до маленького і залишити гаситися на 20 хвилин.

Тепер плов можна акуратно перемішати. Узбецький плов готовий,
приємного апетиту.

Як приготувати узбецький плов правильно?

 

5 Responses to Як приготувати узбецький плов правильно

  1. svinopas:

    Як правильно приготувати плов з куркою, узбецький, із свинини, яловичини, в мультиварці — Porada.PP.ua

  2. I simply want to mention I am just all new to blogging and actually loved this web site. Very likely I’m likely to bookmark your site . You actually have good article content. Regards for revealing your blog site.

  3. I simply want to say I am all new to blogging and site-building and seriously savored this website. Most likely I’m likely to bookmark your blog . You actually have outstanding writings. Regards for sharing with us your webpage.

  4. I just want to mention I’m new to blogs and truly savored this blog. Likely I’m going to bookmark your blog post . You actually have really good writings. Regards for sharing with us your website page.

  5. I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and honestly enjoyed your web blog. Probably I’m planning to bookmark your blog post . You surely have impressive stories. Thanks for sharing with us your website.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *