як зробити булочки

Я бачу, що на мій сайтик частенько заходять з питанням як красиво заліпити пиріжки, як зробити дріжджові булочки гарної форми. Ось я і вирішила написати спеціальну статтю, в якій розповім, які красиві і різні форми булочок бувають, і як надати домашнім здобних булочок цю саму форму.

Спеціально до наступу Весни! Дивіться нову статтю за посиланням.

Потренуємося на прикладі пиріжків з сиром з. Звичайно, Ви вже знаєте, що ліпити пиріжки потрібно, посипавши стіл і руки борошном, щоб тісто не прилипало. Як заліпити пиріжки, щоб не розкривалися
Найпростіша форма це звичайний пиріжок. Нічого складного: відщипуємо від тесту грудку побільше або поменше, залежить від того, який Ви хочете пиріжок, і формуємо руками круглу коржики товщиною приблизно півсантиметра.

На її середину накладаємо начинку, з’єднуємо протилежні краї і защипуємо, як вареник.
Защипують щільніше, щоб пиріжок не розкрився при випіканні. Можна заліпити двічі: перший раз просто, а другий, контрольний красиво, фігурно, тоді у пиріжка буде красивий рум’яний гребінець. Але все ж таки надійніше просто укладати пиріжки на деко швом вниз. Ну а якщо Ви хочете зробити ватрушку?

Тоді діємо трохи інакше.
Формуємо з тіста не пласку лепешечку, а злегка приплюснутий товстенький колобок. А по його центру великим пальцем робимо поглиблення. У це поглиблення накладаємо начинку ватрушечка готова, вона вийде симпатична, кругленька! Пиріжки з сиром можна ліпити не тільки у вигляді ватрушок, а й у вигляді красивих конвертиків.

Як зараз подивимося! Знову формуємо корж з тіста, по краях якої робимо надрізи див. фото. Посередині накладаємо начинку і загинаємо краю по черзі, так, щоб начинка залишалася відкритою спочатку один, наприклад правий наліво.

А потім і другий лівий направо. Такі відкриті пиріжки конвертики добре випікати персиками, сливами, абрикосами, з фруктовим асорті, як на пляжі коли здоба з фруктами відкрита, начинка не залишається сирої, а добре пропікається. Діткам дуже подобаються симпатичні кренделі самий хітовий символ булочних всіх часів. Щоб зробити кренделек, скачайте між долонь довгу, тонку ковбаску з тіста.

Загорніть краї ковбаски, як показано на фото.
Ну а щоб кренделек НЕ розкрутився, можна зліпити краю ковбаски і разок-другий закриття їх на зразок штопора. Рогалики це окремий фото рецепт. Поки що скажу, що для рогалики треба розкачати коло з тіста, який розрізати на 8-16 довгих трикутних сегментів.
Начинка накладається на широку частину трикутника, потім рогалик закручується до вузької частини.

Звичайно, це далеко не всі форми булочок, які бувають є ще й плюшки, і здобні куточки, і кіски, гребінці, підківки, сонечка, завитки!. А які шишечки, трояндочки і листочки можна вирізати з тіста для прикраси дріжджових пирогів! Причому без всяких спеціальних пристосувань, просто за допомогою ножика і рук. У міру появи нових матеріалів я буду поповнювати цю статтю і писати нові. Будемо вчитися
разом!

А ось і друга частина на цей раз ми напекли ще більш! Натискайте на посилання, щоб подивитися продовження цієї статті 🙂

У третій частині ми навчимося ліпити різні красиві штучки куточки, круасани, трубочки і багато іншого!.

Як зробити булочки

 

3 Responses to Як зробити булочки

  1. I simply want to tell you that I am all new to weblog and seriously savored you’re web page. Likely I’m likely to bookmark your blog . You certainly come with exceptional article content. Many thanks for sharing with us your blog site.

  2. I just want to tell you that I am very new to blogging and site-building and truly savored this page. Most likely I’m likely to bookmark your website . You certainly have really good articles. Appreciate it for sharing your website page.

  3. I simply want to say I am beginner to weblog and seriously savored your web site. Most likely I’m want to bookmark your blog . You definitely have perfect article content. With thanks for sharing with us your blog.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *