як зробити коптильню самому

Відомо, як правило, два варіанти копчення — холодне і гаряче. Найбільш популярний гарячий спосіб. Це пов’язано з тим, що на гаряче копчення йде мінімум праці і швидкість приготування.
Копчення, при гарячій обробці проходить за два — три години. Температура диму максимально висока.

При цій процедурі, продукти втрачають зовсім мало вологи, що робить їх м’якими і соковитими. Але єдиним, напевно, недоліком можна відзначити те, що копчені продукти зберігаються не дуже довго. Однак, додаткова подсушка продуктів гарячого копчення, виправить цей мінус і продовжить термін схоронності.

Розглянемо холодне копчення.

Продукти копчення цього способу, проходять через нагрів холодним димом, але набагато довше ніж попередній варіант. Волога майже відсутня. Але якщо порівнювати обидва способи, терміни зберігання таких продуктів, значно вище.

Роблячи коптильню в домашніх умовах, слід знати, що найчастіше вона складається з трьох елементів.
Отже перший елемент — це камери для копчення продуктів, далі це димохідна труба і нарешті вогнище. Коптильня або камера для копчення являє собою якийсь резервуар з щільною закритою кришкою. У камері проробляється невеликий отвір для підведення диму. Саме труба димоходу служить для підведення диму від вогнища в камеру.

Також димохідна труба охолоджує його до потрібної температури.
Для того, щоб у диму був час охолонути, труба робиться максимально довгою. Спеціальна піч, у якій спалюються тирса і дрова, називається вогнищем.

Саме вогнище і є джерелом диму.
Наприклад, ідеальне місце для коптильні — горище. Метал, цеглу й дошки, от і все, що необхідно використовувати для розміщення коптильні. Форма звичайнісінької коптильні, нагадує платтяна шафа, розміри якого варіюються в довжину і ширину, від півметра до метра, а заввишки від півтора метра до двох метрів.
Якщо відсутній метал, то з легкістю, за наявності двох бочок, можна спорудити зовсім просту коптильню.

Їх потрібно поставити одну на іншу.
Поперечними перекладинами, на які кріпитимуться продукти, обладнується верхня бочка.

Також на верхню бочку щільно встановлюється дерев’яна кришка, з отвором для виходу диму. Також отвір, тільки не для диму, а для закладки дров матиме нижня бочка.
З тирси робимо вогнище. Маленький багаття з трісок, допоможе розпалити його.

Якщо не виходить розвести вогонь, в ямку додаємо вугілля. Ось ми і відповіли на питання, як зробити в домашніх умовах коптильню? Саме за такою інструкції можна спорудити будинки коптильню для копчення м’яса, наприклад. .

Як зробити коптильню самому

 

3 Responses to Як зробити коптильню самому

  1. I just want to tell you that I’m all new to blogs and honestly enjoyed this web site. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You definitely come with wonderful stories. Thanks for sharing your website.

  2. I simply want to mention I am very new to blogging and truly loved you’re web-site. Very likely I’m likely to bookmark your site . You absolutely have fantastic article content. Thanks a bunch for sharing with us your website page.

  3. I just want to mention I am very new to blogging and absolutely enjoyed this web-site. Almost certainly I’m want to bookmark your website . You actually have good articles. Thank you for sharing with us your website page.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *