Качка в рукаві - найсмачніші рецепти приготування

Що може бути смачніше м’якого і ароматного м’яса, приготованого в духовці, особливо якщо це качка в рукаві для запікання! Перед Вами декілька рецептів корисних і неймовірно апетитних страв з цієї домашньої птиці.

Фарширована качка в рукаві

Для цієї страви потрібно:

- яблуко;

- чорнослив — 120 грамів;

- качка — близько 1,5-2 кг;

- картопля — 2-3 штуки;

- часник — 4-5 зубчиків;

- спеції, перець, сіль;

- мед — за смаком;

- сік лимона;

- рослинна олія.

Качку необхідно добре промити, потім обсушити і змастити медом. Потім натерти видавленим часником, посипати добре перцем, сіллю, обмазати лимонним соком і помістити на ніч в холодильник маринуватися.

На наступний день взяти качку з холоду. Взяти яблуко, нарізати його часточками і разом з чорносливом помістити в черево птаха, додавши туди спеції, сіль, перець (можна замінити чорнослив з яблуком, поклавши всередину качки нарізану шматочками картоплю). Далі помістити фаршировану качку в рукав, обклавши при цьому часточками картоплі. Рукав слід добре закріпити з обох боків і помістити в духовку на змащене маслом деко. Готувати при 195 градусах протягом двох годин. Смачна та поживна качка в рукаві готова! Подається в гарячому вигляді. Смачного!

Качка в рукаві з яблуками

Для цієї страви візьмемо:

- картопля — 1 кілограм;

- сіль, спеції, перець;

- качка — 1 кілограм.

Качку необхідно промити, просушити, натерти спеціями, сіллю. Потім очистити картоплю і нарізати невеликими скибочками. Потім птицю необхідно нафарширувати нарізаними яблуками і картоплею. Після цього помістити в рукав для запікання і закріпити за допомогою дужок. Потім викласти качку на деко і запікати близько двох з половиною годин при 185 градусах.

Качка, фарширована картоплею з грибами

Для приготування вам знадобиться:

- печериці — 350 грамів;

- сіль, перець;

- качка — приблизно 1,7 кг;

- картопля — 700 грамів;

- цибуля — пару штук;

- рослинна олія.

Для початку потрібно нашаткувати цибулю півкільцями, а гриби — пластинками. Промитий і очищену картоплю нарізати кубиками. Обсмажити гриби з цибулею на розпеченій сковороді, присолити і поперчити їх. Далі слід додати кубики картоплі на сковороду і обсмажити протягом 8 хвилин. Качку помити, просушити, натерти спеціями за смаком, перцем, сіллю і нафарширувати смаженими овочами. Черевце птиці можна зашити кулінарною нитками, після чого помістити її в рукав для запікання. Готувати страву в духовці на деку протягом півтора годин при 145 градусах. Щоб качка була з рум’яною скоринкою, необхідно за хвилин 17-20 до готовності розрізати рукав і дати їй зарум’яниться. Розрізати рукав потрібно дуже акуратно, щоб не обпектися гарячою парою. Качка в рукаві, фарширована картоплею, готова! Подавати зі свіжими овочами. Смачного!

Качка в рукаві, фарширована овочами

Що приготувати качку в рукаві, потрібен наступний склад продуктів:

- печериці (можна використовувати й інші гриби) — 250 грамів;

- картопля — 300 грамів;

- перець солодкий — 1 штука;

- качка — близько 1,6 кг;

- цибулина (велика);

- морква — 1 штука;

- рослинна олія;

- сіль, перець.

Для початку необхідно промити качину тушку і обсушити її. Потім натерти ретельно спеціями, сіллю, перцем і залишити на час при кімнатній температурі.

Тим часом потрібно промити всі овочі, нарізати цибулю півкільцями, картопля — невеликими часточками, моркву — кубиками невеликого розміру, перець — соломкою, гриби — пластинками. Потім злегка обсмажити їх на сковороді. Тепер, коли всі овочі готові, необхідно взяти качку і нафарширувати її підсмаженими овочами. Після цього помістити птицю в рукав і закріпити його з обох боків. Потім потрібно помістити блюдо на деко і готувати качку в рукаві при 175 градусах протягом години. При цьому слід налити трохи води на деко.

Смачна й ароматна качка готова! Смачного!

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MAXCACHE: 0.83MB/0.12330 sec