Корисні поради: кулінарія

Пропонуємо увазі читачів sovets.ru кілька простих, але дуже ефективних кулінарних секретів. Перевірено: господині, які користуються даними нехитрими радами, готують їжу смачніше тих, які упускають ці здавалося б не значущі дрібниці.

Корисні поради по приготуванню овочів

Варіння овочів на повільному вогні в невеликій кількості води або у власному соку в закритому посуді називають припускання. Припускання в соусі з додаванням спецій і приправ-гасіння. При гасінні та припускании в порівнянні із звичайною варінням втрати поживних речовин значно зменшуються, смак овочів поліпшується.

Овочі треба варити в підсоленій воді (10 грам солі на 1 літр води) — це зберігає корисні для організму солі калію. Виняток становлять буряк і стручки гороху, вони при варінні в солоній воді набувають неприємного смаку.

Заморожені овочі перед варінням не розморожують, а прямо опускайте в окріп, так вони смачніші, і вітаміни краще зберігаються.

Зів’ялі овочі (зелень) можна освіжити, зануривши їх спочатку в гарячу воду, а потім в холодну.

Цибуля стане золотистим і смачним, якщо під час смаження його посипати цукровою пудрою або обваляти в борошні.

Капуста, заквашених цілими качанами, буде ніжною і пружною, якщо ряди качанів пересипати крупно товченими зернами кукурудзи.

Цвітну капусту краще тушкувати не у воді, а в молоці. Але не тільки вона, й інші овочі (картопля, морква), тушковані в молоці, дуже смачні. Їх подавати на стіл потрібно негайно, не то смак погіршиться.

У відвареному картоплі більше вітамінів, ніж у смаженому.

Відварену картоплю буде смачнішою, якщо у воду покласти два — три зубчики часнику і трохи кропу.

Поверхня картопляного рулету буде гладкою і красивою, якщо заздалегідь змастити її яйцем, посипати сухарями і додати жиру.

Щоб отримати (повітряний картопля), наріжте його скибочками, опустіть на 2 — 3 хвилини в киплячий жир, не допускаючи утворення рум’яної скоринки, вийміть і потім смажте до готовності.

Щоб картопля смажився швидше, опустіть його сирим на кілька хвилин у гарячу воду.

Перед тим як смажити картоплю у фритюрі підсушіть його рушником, тоді вийде суха хрустка скоринка.

Томат у відкритій банці не запліснявіє, якщо його зверху посипати сіллю й залити тонким шаром рослинного масла.

Свіжі помідори можна зберегти до січня. Для цього восени відбирають зелені здорові плоди. Кожен плід оберніть папером, укладете в ящик або кошик, застелену соломою, і зберігайте при температурі 11 -13 градусів в темному місці.

Щоб з лимона отримати побільше соку, перед вижимання покладіть його в гарячу воду на 5 хвилин.

Щоб соняшникова олія зберігало свіжість довгий час, налийте в нього трохи горілки або меду. Закупорте пляшку і зберігайте в прохолодному місці.

Корисні поради по приготуванню яєць

Щоб яйця не розтріснулися під час варіння, у воду потрібно додати сіль і кладуть на дно каструлі перевернуте блюдце.

Білок краще збивається, якщо додати в нього кілька крапель холодної води і щіпку солі.

Щоб перевірити, свіже чи яйце, опустіть його в солону воду (100 г солі на 1 л води). Свіже яйце тоне, а зіпсоване неодмінно спливе на поверхню.

Якщо ви варите яйце на сильному вогні, то білок буде твердим, а жовток — рідким. При сповільненій варінні вийде навпаки.

Яєчню смажте тільки на повільному вогні, вона буде гарніше, смачніше і корисніше, особливо, якщо її посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Секрети заварки чаю

Шматок цукру, кинутий в чайник до того, як ви заллєте чай окропом, зробить його більш ароматним і міцним.

Заварку рекомендується засипати в розігрітий, два-три рази обполоснути окропом фарфоровий або фаянсовий чайник.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MAXCACHE: 0.83MB/0.00242 sec