Рецепт еклери

Чудовий смак еклерів знайомий кожному з дитинства, але не всі знають, як приготувати еклери самостійно. Насправді це не так складно як може здатися. Наведений нижче рецепт еклерів дозволить приготувати чудовий десерт.

Еклери готують з заварного тіста. Для приготування приблизно 20 тістечок вам знадобиться:

4 яйця

100 гр масла (вершкового)

250 мл води

1 ст муки

Половина чайної ложки солі

Тісто для еклерів.

Воду потрібно закип’ятити, потім, не збавляючи вогонь додати в неї масло. Після того як воно розтопиться, засипати сіль.

Після цього, починайте потроху додавати в воду з олією і сіллю борошно, безперервно помішуючи суміш.

Розмішавши загуслу масу до повного розчинення грудочок, зніміть ємність з тістом з вогню, і дайте їй охолонути.

Коли маса стане теплою, але не гарячою (інакше додаються яйця зваряться), по одному вбийте в неї яйця. Після додавання кожного яйця добре перемішуйте тісто.

Випікання.

Коли тісто готове його можна випікати. Робити це слід у духовці, розігрітій до 180 градусів. Рецепт еклерів припускає різноманіття форм випікається тістечка. Ви можете сформувати з тіста невеликі кульки, змочуючи долоні водою. Викладати кульки з заварного тіста слід на деко змащений маслом або застелений папером для випічки. Можна зробити довгасті тістечка з допомогою кондитерського шприца або мішечка. Якщо немає спеціальних фігурних насадок, зробіть кілька неглибоких поздовжніх надрізів на поверхні довгастого тістечка, тоді еклери вийдуть більш красивими. Розміщувати порції тіста на листі слід, враховуючи їх подальше збільшення в 1,5 рази.

Випікайте еклери трохи більше півгодини, при температурі 180 градусів, не відкриваючи духовку.

Потім дайте їм трохи охолонути, і після цього виймайте готове тістечко.

Начинка для еклерів.

Усередині еклери виходять порожніми, завдяки цьому їх можна начинити кремом. Начинка для еклерів це найчастіше заварний або масляний крем.

Заварний крем можна приготувати так:

Закип’ятіть пів літри молока, і дайте йому трохи охолонути. 4 жовтки розітріть з 200 гр цукру, ваніліном і 50 гр борошна. Отриману масу влийте в тепле кип’ячене молоко, ретельно перемішайте, поставивши ємність з кремом на повільний вогонь. Безперервно помішуючи, доведіть до кипіння. Крем готовий.

Масляний крем готується ще простіше:

250 гр охолодженого вершкового масла збийте міксером. Потім, не припиняючи збивання, влийте банку згущеного молока. Додайте ванілін. Як тільки маса стане однорідною, крем готовий. Замість згущеного молока можна використовувати цукор або цукрову пудру. Для зміни смаку крему, додайте під час збивання какао або сік лимона.

Замість крему для начинки еклерів можна використовувати варене згущене молоко.

Дуже смачні еклери вийдуть, якщо їх начинити сирною начинкою: збийте сир з невеликою кількістю сметани і цукрової пудри. Під час збивання можна додати ягоди або фрукти.

Начинити еклери ви можете двома способами: за допомогою кондитерського шприца, або розрізаючи тістечка, і з’єднуючи половинки разом, після того як покладіть начинку в кожну з двох половинок.

Прикраса еклерів.

Щоб зробити тістечка більш апетитними, полийте їх зверху глазур’ю або розтопленим шоколадом і посипте цукровою пудрою, кокосовою стружкою або подрібненим горіхом.

Рецепт еклерів універсальний завдяки своєму несолодко тесту. Якщо ви начиніть їх рубаною оселедцем або сирною масою, то вийде незвичайна холодна закуска. Для приготування начинки несолодких еклерів, можна використовувати сир із зеленню.

Зверніть увагу, що рецепт еклерів містить інгредієнти, які напевно завжди є в холодильнику. Та й готуються вони порівняно недовго. Значить, ви зможете здивувати новим блюдом навіть несподіваних гостей.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MAXCACHE: 0.83MB/0.00056 sec