Рецепти страв із заморожених кальмарів

Кільця кальмарів з рисом. Рецепт приготування
Вихід: Підготовка: Приготування: Готується за: Приготуйте рис з овочами і кільцями кальмарів, не як гарнір, а як самостійне блюдо. Це дуже смачно і поживно, а головне це досить швидко.

3 ст. л. Спеції: сіль, чорний перець, паприка, вино
Підготувати всі овочі до готування.

З кукурудзи злити рідину. Якщо зелений горошок консервований, злити з нього рідину, а якщо свіжозаморожений залишити як є. Часник розділити на зубчики, не очищаючи. Залишити в оболонці, він готується цілком.

Морквину очистити і нарізати на кубики середньої величини. Я до речі люблю, коли морквина трохи сирувата в готовій страві. Коріння селери і петрушки очистити і нарізати дрібними кубиками. Натирати на терку не треба, інакше при готуванні вони розлізуться в кашу. Кільця кальмарів теж не треба розморожувати, вони відмінно приготуються й так.

Рис попередньо треба зварити до готовності. Найкраще брати довгозернистий розсипчастий Ідеально підійде парбоілд той, який зазвичай продають як пропарений. Думаю що сорт басматі буде теж нормально, крім того, він дуже ароматний. Клейкі сорти: краснодарський, жасмин і т.
д. краще не використовувати, інакше вийде каша.

При варінні рису в воду краще не додавати жодних спецій і солі, інакше вгадати спеції в готовій страві буде дуже складно. У глибокій сковорідці прожарити оливкове масло. Доки не з’явиться характерний запах. Обсмажити на оливковій олії нарізані овочі: морквину, селеру і петрушку.

Обсмажувати на середньому вогні протягом 10 хвилин, досить часто помішуючи. Додати неочищені зубчики часнику, посолити, поперчити і додати за смаком солодку паприку (досить кавової ложечки) і продовжувати обсмажувати ще 2-3 хвилини.

Додати до овочів консервовану кукурудзу і зелений горошок. Влити до овочів 3-4 ст. л. білого сухого вина і склянку гарячої води. Вино можна замінити 1 ст. л. лимонного соку. У страві повинна бути легка кислинка.

Гасити овочі під кришкою на слабкому вогні протягом 15 хвилин.
Далі викласти на овочі заморожені кільця кальмарів, накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин. За цей час кільця кальмарів розмерзнуться і будуть абсолютно готові.

Якщо в овочах мало рідини, можна трохи додати. Але дуже важливо, щоб до моменту закінчення часу готування вся рідина випарувалася. Овочі та кільця кальмаром повинні бути сухими.
Перекласти відварений рис до овочів і кальмарам.

Потім акуратно, намагаючись не пошкодити кільця, перемішати. На дуже маленькому вогні прогріти страва під кришкою протягом 5-6 хвилин. Викласти рис з кільцями кальмарів на тарілки і подавати. Якщо хтось вважає, що це не основне блюдо, а гарнір має право.

Додайте собі шматок смаженої риби, наприклад скумбрію на грилі. Гідне поєднання.

І ще, я б не став прикрашати блюдо воно і так достатньо веселеньке. Приємного апетиту!

Кухня: Блюдо: Складність:.

Рецепти страв із заморожених кальмарів.

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *