Суп з плавленим сиром.  Рецепт і його варіації

Більшість з тих, хто піклується про своє здоров’я, знають про те, що без гарячих перших страв (іншими словами, супів) дуже складно зберегти гарну фізичну форму. Але, незважаючи на всю корисність супів, іноді звичні (нехай навіть і дуже смачні) рецепти набридають. Як бути в цій ситуації? Дуже просто — взяти «на озброєння» новий рецепт. Отже, вашій увазі суп з плавленим сиром (рецепт і його варіації).

Але, перш ніж перейти до рецептів, варто з’ясувати, що ж собою являє плавлений сир як такої. Багато хто вважає, що плавленим сиром називається виключно сирок, упакований у фольгу і продається в будь-якому продуктовому маркеті. Насправді це не зовсім так! Почнемо з того, що плавлений сир можна приготувати і самостійно в домашніх умовах з сичужного сиру (або ж сиру), олії, спецій і іноді молока. Слідуючи певної інструкції можна отримати плавлений сир, в якому однозначно немає нічого шкідливого! Ну, а для тих, хто не хоче витрачати час на приготування плавленого сиру, але мріє насолодитися супом з плавленим сирком прямо зараз, ми пропонуємо наступний рецепт.

Суп з плавленим сиром. Рецепт № 1 (експрес-рецепт)

Основна перевага супу, приготовленого по даним рецептом — швидкість приготування. Це воістину експрес-рецепт! На все у вас піде не більше 30 хвилин. А результат перевершить всі очікування!

Що знадобиться: плавлені сирки (вагою по 90 грамів) в кількості 3 штук, вода (в залежності від того, яку густоту супу ви віддаєте перевагу — від 2 до 2, 5 літрів), шампіньйони (400 грамів), 1 велика ріпчаста цибулина, 300 грамів шинки, 50 г вершкового масла, сіль кухонна — 1 ложка (чайна, без гірки), чорний перець — 1 щіпка, часник — 2 зубчики, трохи кропу і петрушки (в залежності від ваших уподобань).

Що робити:

1. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Поки вона досягає температури кипіння — моєму гриби і нарізаємо їх не дуже тонкими пластинками. Цибулю нарізаємо досить тонкими кільцями (або півкільцями). На розігріту сковороду викладаємо вершкове масло і на ньому обсмажуємо гриби до готовності.
2. Як тільки скипить вода, відправляє туди гриби з цибулею і шинку, нарізану тонкою соломкою.
3. Натираємо на крупній тертці сирки (для того щоб це було робити простіше, можна попередньо покласти сирки хвилин на 10 в морозильну камеру). Солимо суп.
4. Дрібно ріжемо кріп з петрушкою (можна, до речі, використовувати кинзу), часник дрібно рубаємо (або подрібнюємо за допомогою преса). Все це додаємо в суп. Перчимо. Даємо прокипіти протягом декількох (8-10) хвилин. Супчик готовий! Смачного!

Ось такий простий, швидкий, і, що важливо, смачний рецепт!

Суп з плавленим сиром. Рецепт № 2 (з куркою)

Цей суп — що називається, «класика жанру».

Що знадобиться: куряче філе — близько 400 грамів, вода — в залежності від того, яку густоту супу ви віддаєте перевагу — від 2 до 2, 5 літрів, цибуля зелена — 50 грамів, картопля — 4 штуки (середніх розмірів), сир плавлений пастоподібний — 150 грамів, сіль і перець — за смаком, лавровий лист.

Що робити:
1. Філе нарізати кубиками або смужками і відварити в підсоленій воді, в яку доданий лавровий лист.
2. Картопля позбавити від «мандрів» і порізати тонкою соломкою, відправити в бульйон.
3. Коли картопля практично досягне готовності, додати плавлений сир і дрібно нашаткований зелений лук. Додати сіль і, за бажанням, перець.

Курячий суп з плавленим сиром готовий!

І, так би мовити, у вигляді ув’язнення, ще один рецепт супу з плавленим сиром. Правда, сир вам знадобиться копчений. Це додасть супчику особливу пікантність!

Суп з плавленим сиром. Рецепт № 3 (з ковбасою)

Що знадобиться: плавлений сир (ковбасний) — 300 грамів, ковбаса (будь-яка) — 300 грамів, вермішель — 50 грамів, вода — в залежності від того, яку густоту супу ви віддаєте перевагу — від 2 до 2, 5 літрів, зелена цибуля — 50 грамів, сіль і перець — за смаком.

Що робити:
1. Закип’ятити воду і додати в неї ковбасний сир, нарізаний кубиками, і ковбасу, нарізану соломкою.
2. Відправити в каструлю вермішель і варити до тих пір, поки макаронні вироби досягнутий готовності.
3. Додати дрібно нашаткований зелений лук. Додати сіль і спеції.
Суп з плавленим сиром з ковбасою — готовий!

До слова. Чи знаєте ви, що плавленому сиру є навіть пам’ятник? Він встановлений в Москві в 2005 році. Напевно, не дарма справа йде саме так. Може бути, і ви пригостили супчиком з плавленим сиром?

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

MAXCACHE: 0.83MB/0.00190 sec